skip to Main Content
Zelf voeren...

Fruit en nootjes voeren

Veel van onze dieren zijn dol op fruit. U mag eigen fruit meenemen om hen te voeren. Geschikt fruit zijn druiven, appel, mango, peer en meloen. Het voeren van nootjes en citrusvruchten is niet toegestaan.  Nootjes zoals zonnebloempitten en (dop)pinda’s bevatten te veel olie, wat schadelijk is voor hun gezondheid. Ook citrusvruchten zoals citroen, sinaasappel en mandarijn zijn schadelijk.

Zakjes met speciale nootjes zijn voor € 1,- te koop bij de kassa. Daarbij krijgt u een voerstokje, waarmee u veilig de nootjes aan de vogels kunt geven.

In principe mogen alle dieren gevoerd worden tenzij anders aangegeven op de verblijven. Sommige diersoorten eten namelijk geen fruit of nootjes. Zij kunnen dan ziek worden. Ook staan sommige dieren op een speciaal dieet.

Voerautomaten parkieten / karpers

De parkieten in de doorloop-volière mag u trosgierst voeren. Dit is voor € 0,50 verkrijgbaar in de automaat die in de volière hangt of aan de kassa. De karpers in onze vijvers kunt u voeren met visvoer. Ook dit is voor € 0,50 verkrijgbaar uit de automaten die bij de vijvers staan.

Back To Top