skip to Main Content
Parkregels...

Om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, hebben wij een aantal parkregels opgesteld. Wij vragen u vriendelijk om u hieraan te houden.

Dieren voeren

Foto's bezoekers 4Veel van onze dieren zijn dol op fruit. U mag eigen fruit meenemen om hen te voeren. Geschikt fruit zijn druiven, appel, mango, peer en meloen. Het voeren van nootjes en citrusvruchten is niet toegestaan.  Nootjes zoals zonnebloempitten en (dop)pinda’s bevatten te veel olie, wat schadelijk is voor hun gezondheid. Ook citrusvruchten zoals citroen, sinaasappel en mandarijn zijn schadelijk.

Zakjes met speciale nootjes zijn voor € 1,- te koop bij de kassa. Daarbij krijgt u een voerstokje, waarmee u veilig de nootjes aan de vogels kunt geven.

In principe mogen alle dieren gevoerd worden tenzij anders aangegeven op de verblijven. Sommige diersoorten eten namelijk geen fruit of nootjes. Zij kunnen dan ziek worden. Ook staan sommige dieren op een speciaal dieet.

Huisdieren niet toegestaan

Wij laten geen huisdieren toe op ons park. Dit is stressvol voor onze dieren, maar ook voor uw huisdier. Uit angst kunnen er ongelukken gebeuren en aanhoudende stress is slecht voor de gezondheid van onze dieren. Ook bestaat de kans dat uw huisdier en onze dieren ziek worden van elkaar. Laat uw huisdier daarom liever thuis.

Hulp- en blindengeleidehonden zijn een uitzondering op deze regel. Zij zijn welkom als ze duidelijk herkenbaar ‘in dienst’ zijn.  Vanzelfsprekend is het ook voor deze honden verboden om onze doorloopverblijven te betreden.

Afval

afvalbakAls dierentuin willen wij iedereen laten genieten van onze bijzondere collectie dieren en groene omgeving. Zwerfafval past niet in deze beleving. Wij houden het park daarom graag netjes voor mens en dier. Overal in het park staan prullenbakken waar u afval in kwijt kunt. Zo helpt u ons het park netjes te houden en vermindert de kans dat zwerfafval in dierenverblijven terecht komt en een gevaar vormt voor onze dieren.

Parkregels...
  • Rollend materieel, zoals skateboarden en rolschaatsen zijn niet toegestaan. Kinder- en wandelwagens, (elektrische) rolstoelen en rollators vormen hierop een uitzondering.
  • Ouders en begeleiders van kinderen en/of groepen zijn verantwoordelijk voor degenen die onder hun leiding het park bezoeken. Zij dienen zelf op de kinderen en/of groep toezicht te houden.
  • Bezoekers mogen alleen op de daarvoor aangelegde paden en wegen komen. Klim niet over afrasteringen heen en loop niet door bloemperken.
  • We proberen ons park zo zorgvuldig mogelijk te onderhouden. Ziet u toch minder plezierige zaken? Meldt dit dan aan de kassa of stuur een bericht. Dan kunnen wij dit verbeteren.
  • Gooi geen voorwerpen in dierverblijven. Steek ook geen handen, vingers, stokken of andere voorwerpen door het gaas of hekwerk heen. Het voeren van de papegaaien is hierop een uitzondering.
  • Personen die zich niet aan de parkregels houden worden uit het park verwijderd. Onze parkmedewerkers zijn hiertoe bevoegd. De verwijderde persoon of personen hebben geen recht op een schadevergoeding.
Back To Top